Zoeken
KSE

Nieuwsarchief

Testbaanstageweek leerlingen mavo-3

Bericht geplaatst op: 7-1-2020Past deze vervolgopleiding nu wel bij mij? Dat gaan onze 157 leerlingen uit mavo-3 ontdekken. Van 14 t/m 17 januari lopen zij stage bij een bedrijf dat aansluit bij de vervolgopleiding. Zo'n 130 bedrijven uit Etten-Leur, Breda, Zundert, Sprundel, Rijsbergen, Zevenbergen, Oudenbosch, Sint Willebrord en Hoeven werken mee aan de Testbaanstageweek.

Wij hebben bedrijven geworven die op het wensenlijst van onze leerlingen stonden. Daarnaast hebben maar liefst 80 leerlingen zelf hun stageadres geregeld. 

Op maandag 13 januari geven verschillende MBO-studenten en docenten voorlichting over de profielen techniek, economie, groen en zorg & welzijn. Bekijk de aftermovie van deze dag!

Daarna volgen vier dagen praktijkstage. Ook bezoeken onze mentoren van mavo-3 de bedrijven om hun leerlingen bezig te zien in een praktijksituatie. De Testbaanstageweek wordt afgesloten met een evaluatie van de ervaring van de leerlingen, de docenten en de betrokken bedrijven. Als afsluiting ontvangen onze leerlingen een stagecertificaat en wordt het traject van het maken van de voorlopige profielkeuze gestart. Terug