Zoeken

Fijne zomervakantie!


Home

Publieksprijs en tweede prijs bij de Innovation Challenge


Onze leerlingen, Thom van Hoof en Teun Bleumink hebben voor hun profielwerkstuk (PWS) meegedaan aan de Innovation Challenge van de TU Eindhoven. Met hun innovatie behaalde ze maar liefst de tweede prijs en wonnen ze de publieksprijs! Een heel mooi resultaat en wij wensen jullie veel succes met het vervolg.

Lees hieronder hun verhaal:Hallo, wij zijn Thom van Hoof en Teun Bluemink. Afgelopen jaar hebben wij voor ons profielwerkstuk meegedaan aan de Innovation Challenge van de TU Eindhoven. Hierbij was de opdracht een innovatie te bedenken die over 20 jaar gebruikt kan worden.

Wij hebben de Sensor Guided Drain Pole bedacht. Dit is een medisch apparaat dat gebruikt wordt in het ziekenhuis, naast het bed van de patiënt. De innovatie zorgt ervoor dat de patiënten meer bewegingsvrijheid krijgen en de werkdruk bij de verpleegkundigen wordt verlaagd. Bij de TU en op school is ons idee goed bevallen en zijn we beloond met de 2e prijs en de 1e publieksprijs! Op school hebben we voor ons profielwerkstuk bij natuurkunde een 9,0 behaald. Omdat we zoveel positieve reacties van de medische en technische wereld hebben gekregen, zijn we nu aan het proberen ons project daadwerkelijk te realiseren.