Zoeken

Home

Schilderopdracht 'Gewoon alledaags' in tijdschrift Kunstzone


Vorig schooljaar en voor corona werkten twee brugklassen vwo aan de schilderopdracht 'Gewoon alledaags'. Een uitdagende en nieuwe opdracht, geheel geïnspireerd op het werk van de hedendaagse kunstenaar Serge de Vries. Onze leerlingen waren erg enthousiast bezig om een persoonlijk hedendaags kunstwerk te maken. Ook kunstenaar de Vries was zo enthousiast dat hij zelfs naar de KSE wilde komen om uitleg te geven over zijn schildertechniek en de werken van onze leerlingen te bezichtigen! Tot corona uitbrak en we onze lessen vanuit huis moesten voortzetten.

Wat nu? De schilderopdracht werd een digitale opdracht die onze leerlingen thuis op hun laptop maakten. Het bleek een groot succes. De uiteindelijke digitale resultaten zijn werkelijk prachtig! En als kers op de taart zegt de Vries: 'Dit inspireert me. Er zijn zelfs een paar kunstwerkjes die ik misschien ook wil gaan schilderen!'. Een hedendaagse kunstenaar die geïnspireerd raakt door het werk van onze leerlingen. Wat een prachtig compliment! Wij zijn uiteraard enorm trots. 

Naast De Vries was ook het tijdschrift Kunstzone (hét tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs) erg enthousiast. Lees hier het artikel over onze opdracht.
Media
  • GewoonAlledaags