Zoeken

Home

Lars Haazebroek uit vwo-5 onthult plaquette


Op vrijdag 6 november heeft onze leerling, Lars Haazebroek, samen met Michel Bego van Heemkundekring Etten-Leur een plaquette onthuld ter nagedachtenis van Samuel Levie.
Samuel Levie was een Joodse koopman uit Etten die in 1943 afgevoerd werd naar concentratiekamp Sobibor. Hij is op 66-jarige leeftijd omgebracht.

Lars heeft hierover een kort stukje geschreven:
Als geïnteresseerde in de Tweede Wereldoorlog vind ik het erg belangrijk dat gebeurtenissen zoals deze niet vergeten mogen worden. Zelf verzamel ik items uit deze periode en speel ik deze periode na als zijnde ‘re-enactment’. Hierdoor komt de Tweede Wereldoorlog en alles daaromheen toch een heel stuk dichterbij. 

Vorig schooljaar heb ik, omtrent 75 jaar bevrijding, stage gelopen bij de tentoonstelling ‘75 jaar bevrijd’ in het winkelcentrum in Etten-Leur. Dit was een ideale stage. Ik kon al mijn kennis delen met mensen in de vorm van het geven van rondleidingen. Als bedankje hiervoor, mocht ik de plaquette onthullen, vanwege het feit dat door Covid-19, de tentoonstelling abrupt stopgezet moest worden en er dus geen daadwerkelijke afsluiting plaats vond. 

De beelden van de onthulling en de tentoonstelling zijn hier terug te zien
Media
  • Lars Haazebroek vwo-5