Zoeken

Home

Gastles Thierry Aartsen en Tineke Feskens VVD


Havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met het vak Maatschappijleer kunnen deelnemen aan een reeks van online gastlessen in aanloop naar de Tweede Kamer Verkiezingen. Op donderdag 11 maart hadden we de eerste online gastles van de SP. Vrijdag 12 maart gaf Thierry Aartsen van de VVD een gastles aan onze leerlingen, maar ook aan leerlingen van het IJburg college uit Amsterdam. Daarna vertelde collega Tineke Feskens over haar ervaringen in de politiek. Leerling Stijn van Nispen schrijft hoe hij de gastles vond. 

Nadat gisteren de SP heeft afgetrapt, was het vandaag, vrijdag 12 maart 2021, de beurt aan VVD-kamerlid Thierry Aartsen om digitaal in gesprek te gaan met een groep bovenbouwleerlingen van de KSE in Etten-Leur en het IJburg college in Amsterdam. Dit in het kader van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Na een korte introductie van meneer Vossen, hadden de leerlingen een half uur de tijd om hun vragen te stellen. Dat waren zowel persoonlijke vragen aan de heer Aartsen, maar ook kritische vragen over bijvoorbeeld het stikstofbeleid en de VVD als geheel.

Het gesprek verliep goed en uit de antwoorden van meneer Aartsen was duidelijk te merken dat hij waarde hecht aan compromis en samenwerking. Hij benadrukte het belang van individuele vrijheid en dat iedereen zijn steentje bij moet dragen om bepaalde problemen op te lossen. Er werd ook gesproken over de economische kant van de coronacrisis en de respectvolle en vriendschappelijke omgang tussen Kamerleden buiten de stevige debatten om. De leerlingen konden hun vragen, waarvoor geen tijd meer was, na afloop naar meneer Vossen sturen die ze vervolgens door zou zetten naar meneer Aartsen.

Na het gesprek met meneer Aartsen, kwamen de ervaringen van Tineke Feskens, een medewerker van de KSE, ook nog aan bod. Zij is lid van de VVD en is ook een tijdje gemeenteraadslid geweest. Zij vertelde over haar onzekere begin en verdere carrière binnen de VVD om ook een lokaal perspectief te bieden op de politiek. Zij nodigde iedereen met interesse uit om vooral de politiek in te gaan als ze de kans krijgen. Een advies wat de geïnteresseerden hopelijk ter harte nemen.

Al met al, was het een geslaagde en leerzame sessie.
Media
  • gastles Thierry Aartsen VVD 2
  • gastles Thierry Aartsen VVD 3
  • gastles Thierry Aartsen VVD