Zoeken

Home

Webinar Pubermania


De pubertijd is een turbulente levensfase. Dikwijls laat een puber in zijn gedrag heel wat anders zien dan hoe hij zich werkelijk voelt. Dat maakt van de opvoeding geen eenvoudige opgave. Je kunt als ouder het gevoel nog wel eens hebben het contact met je puber volledig kwijt te zijn.  

De puberteit is een fase waarin alles wat tot dan toe vanzelfsprekend was, op losse schroeven komt te staan. Coach en trainer op het gebied van communicatie en gedrag voor onderwijsorganisaties Ingrid van Essen stelt in haar lezingen de puberijsberg centraal als metafoor voor het gedrag van een puber. Pubergedrag is vaak slechts het topje van de puberijsberg. Hoe respecteer je zijn drang naar autonomie en zelfredzaamheid terwijl je wel duidelijke grenzen blijft aangeven? Hoe kun je jouw kind helpen bij het begrijpen van zijn gevoelens, maar ook bij het ontdekken van zijn kwaliteiten, zijn talenten en passies? Hoe blijf je in verbinding met je puber communiceren? 

Op dinsdag 13 april om 19.30 uur organiseert de KSE via Teams een interactieve lezing met als thema communicatie met pubers. Ingrid van Essen, moeder van vier kinderen en auteur van onder andere het boek Pubermania, verzorgt deze lezing en geeft hierin onder andere antwoord op vragen als ‘Vraag jij je ook wel eens af waarom de kamer van je puber net een grote inloopkast lijkt?’ en ‘Vraag je je af waarom de communicatie met je puber steeds meer op éénrichtingsverkeer lijkt?’.  

In deze lezing, met veel herkenbare voorbeelden uit de praktijk, reikt Ingrid praktische handvatten aan om de verborgen talenten, gevoelens en behoeften van je puber te herkennen om zo écht contact te maken en in verbinding met je puber te blijven.

Programma
  • Woord van welkom
  • Lezing Ingrid van Essen
  • Gesprek (in kleine groepen) naar aanleiding van de lezing   
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze webinar bijwonen? Aanmelden kan via themabijeenkomst@k-s-e.nl. Inschrijven kan tot maandag 5 april.

Dit is de tweede avond die de oudergeleding van de MR en het managementteam van de KSE voor ouders/verzorgers organiseren. Het doel van deze avonden is het uitwisselen van kennis en ervaringen over onderwijsgerelateerde thema's. De vorige avond stond in het teken van de digitalisering van het onderwijs.
Media
  • MB x KSE fotografie 45 van 108 klein