Zoeken

Open dag op 11 en 12 februari

Schrijf jezelf in voor een tijdsblok

Home

Schrijfster Maren Stoffels bezoekt havo-2


Op donderdag 24 juni ontving Maren Stoffels alle havo-2 leerlingen in de kantine van leshuis 2. Op een grappige en interactieve manier vertelde zij wat haar inspireert en hoe ze aan het schrijven is geraakt. Haar broer werd knettergek van haar geklets en vroeg haar het alsjeblieft allemaal op te schrijven, zodat hij niet meer naar haar geklets hoefde te luisteren.

Leerlingen kregen al aan het begin van haar 'presentatie' de opdracht van Maren vragen te bedenken. Degene met de meest originele vraag kreeg een boek van haar. Dan doe je wel je best voor een goede vraag!
Maren heeft een tijdje geleden de thrilller 'Escaperoom' geschreven. Deze is nu vertaald in het Engels, want in Amerika wilde men heel graag haar boek lezen. Nu droomt ze ervan dat haar boek verfilmd wordt of als serie wordt uitgebracht.

Julia, Fiene en Morris hadden de meest originele vragen en mochten van haar het boek in ontvangst nemen.

Haar nieuwste boek heet 'Black Friday' en is ook een thriller. Het gaat over een ontgroening bij een studentenvereniging. Belachelijke opdrachten, bedacht door de ouderejaars, moeten uitgevoerd worden. Terwijl Maren hierover vertelde, moesten de leerlingen een viltje laten zien. Hiermee konden ze laten zien wanneer ze niet meer mee zouden doen. Bij veel leerlingen werd al snel een grens overschreden. Sommige leerlingen bleven dapper aangeven nog wel een stapje verder te willen gaan. Zou dit uit nieuwsgierigheid zijn? In 'Black Friday' loopt het misschien wel helemaal fout af.
Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4