Zoeken

Home

Testbaanstageweek mavo-3


Het kiezen van de juiste opleiding kan vaak lastig zijn. Dat vinden de 108 leerlingen uit mavo-3 ook, daarom gaan zij van vrijdag 21 januari tot en met woensdag 26 januari, vier dagen stage lopen. De leerlingen lopen stage bij ruim 100 bedrijven uit de regio (Etten-Leur, Oudenbosch, Hoeven, Sprundel, St. Willebrord, Rijsbergen, Zundert en Breda).

De bedrijven die de KSE geworven heeft stonden op de wensenlijst van de leerlingen. De coronamaatregelen maakten dit wel lastig, zeker omdat de horeca nog steeds gesloten is. Voor deze stages zijn gelukkig vervangende bedrijven gevonden. Van de 108 leerlingen, hebben 70 leerlingen hun eigen stageplek geregeld. Daarnaast worden er als start van de stageweek verschillende voorlichtingen gegeven door MBO-studenten en docenten over hun studie. Deze studenten vertegenwoordigen de vier profielen waar de leerlingen ook zelf uit moeten kiezen. De mentoren zoeken de leerlingen op bij hun stagebedrijven om de leerlingen in een praktijksituatie bezig te zien. Met een evaluatie sluiten we stageweek af. Bij de evaluatie worden zowel leerlingen als docenten als de bedrijven betrokken, en worden hun ervaringen geëvalueerd. De leerlingen ronden de stage af met de ontvangst van een stagecertificaat en starten dan het traject van het maken van een voorlopige profielkeuze.

Uiteraard stellen wij de gezondheid en veiligheid van onze leerlingen en de bedrijven voorop. Daarom hebben wij het advies meegegeven om elke dag een zelftest te doen. 

Wij wensen onze leerlingen heel veel succes en plezier!

Bekijk de foto's en video's van de workshops tijdens het Future Festival.

Media
  • IMG_3667
  • IMG_3687
  • IMG_3715
  • IMG_3724
  • IMG_3725