Zoeken

Home

Iddink Learning Materials aangevallen door cybercriminelen


Voor de levering van de leermiddelen (schoolboeken en digitaal lesmateriaal) werken wij samen met Iddink Learning Materials. Deze organisatie is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Iddink heeft ons na de aanval geïnformeerd. Deze aanval raakt alle scholen die het lesmateriaal bij Iddink afnemen dus niet alleen de KSE. Je leest hier het persbericht dat Iddink heeft verstuurd.  

Welke informatie is bekend?
Specialisten zoeken nu uit over welke informatie de hackers beschikken. Wij gaan er op dit moment vanuit dat hackers de beschikking hebben gekregen over alle informatie. Dat kan gaan om naam, adres, woonplaats, geboortedatum, emailadres, telefoonnummer en bankgegevens.  

Deze informatie had natuurlijk niet in verkeerde handen mogen komen. Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en om te achterhalen welke informatie is verkregen.  

KSE-systemen zijn niet geraakt
Uiteraard hebben we ook meteen gekeken of onze KSE-systemen geraakt zijn door deze aanval. Op dit moment constateren we geen bijzonderheden en zijn onze systemen nog steeds veilig. Magister lijkt hierbij ook niet geraakt te zijn. We blijven dit natuurlijk nauwlettend volgen en komen met extra informatie als de situatie zou veranderen. 

Waar kan je zelf op letten?  
Omdat er mogelijk misbruik kan worden gemaakt van de verkregen informatie, willen we jou waarschuwen om alert te zijn op bijvoorbeeld phishing mails of andere manieren van misbruik waarmee hackers proberen informatie of geld van je te krijgen. Controleer of e-mail betrouwbaar is en klik niet zomaar op een link in een e-mail die je niet vertrouwt.  

Sprake van een datalek
Het lekken van deze persoonsgegevens was uiteraard niet de bedoeling. Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen is er sprake van een datalek. Zowel Iddink als wij hebben melding gedaan van dit datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.  

Informatie en vragen
Komende dagen ontvangen we nieuwe informatie van Iddink. Deze informatie plaatsen we als een nieuwsbericht op onze website.  
Heb je vragen over deze kwestie? Stuur dan een mail naar privacy@k-s-e.nl. Uiteraard nemen we jouw vraag meteen in behandeling. Het antwoord kan mogelijk later worden gegeven omdat we dan pas beschikken over de juiste informatie.  

Media
  • KSE - Brugklas 2023 - 122