Zoeken

Fijne zomervakantie!


laptops

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen goed worden voorbereid op de toekomst. Digitalisering speelt hierbij een belangrijk rol. Door het coronavirus hebben we ervaren hoe belangrijk digitalisering is. De meesten van ons werken vanuit huis en onze kinderen volgen hun lessen online. Gelukkig gebruikt het grootste deel van onze leerlingen al een laptop in de les naast de bestaande methoden. Hierdoor was het voor ons gemakkelijker over te schakelen naar onderwijs op afstand. Door deze ervaring gaan we vanaf schooljaar 2020-2021 in alle leerjaren werken met een laptop.

Onderwijs op maat
Met een laptop wordt het nog meer mogelijk om aan te sluiten bij het tempo en niveau van de leerling. We zijn van mening dat afwisseling in de les ervoor zorgt dat leerlingen beter leren en het leren ook leuker vinden. We hebben gekozen voor blended learning; boeken én digitale middelen. Het geeft meer mogelijkheden tot het geven van onderwijs op maat, een diversiteit in aanbod en de afwisseling in de manier van werken. Het werken met een laptop is een middel om dat te bereiken en geen doel op zich.

Aanschaf laptop
Je hebt de mogelijkheid om een laptop aan te schaffen bij The Rent Company. Door onze samenwerking bieden zij speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Sinds twee jaar bieden we dit concept via The Rent Company aan en zijn hier erg tevreden over.

Wat zijn de voordelen van het Easy4u abonnement?
• De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en in samenspraak met ons vastgesteld. Zo heb je altijd de juiste laptop.
• Bij problemen ga je naar ons servicepunt op school. Simpele problemen worden ter plaatse opgelost. Bij andere problemen haalt The Rent Company het apparaat op om te repareren. In de tussentijd ontvang je een leenlaptop.
• Je hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen en een basisinstallatie is al op de laptop geïnstalleerd bij uitlevering.
• In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3x gedurende de looptijd).
• Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.

Bijdrage KSE
Wij vinden het belangrijk dat elke leerling altijd toegang heeft tot digitaal onderwijs. Daarom doen wij een eenmalige bijdrage in het Easy4U zekerheidspakket van €214,08 per leerling (m.u.v. leerlingen in mavo-4 en havo-5). Dit bedrag is al in mindering gebracht op de huur en koopbedragen op de bestelflyer en in de webshop. 

Aanvullende informatie
Om je zo goed en zorgvuldig mogelijk te informeren kun je via onderstaande button korte video’s van The Rent Company bekijken. Deze korte video’s bevatten:
• Uitleg over The Rent Company en het Easy4u abonnement.
• Uitleg over de prijsopbouw van het Easy4u abonnement bij zowel huur als koop.
Klik hier om de video's te bekijken

Webinar
Op dinsdag 23 juni organiseerden we een webinar over het gebruik van laptops op de KSE. Leon Geers, conrector Bedrijfsvoering, gaf een presentatie en antwoord op de vragen. Het webinar voor leerlingen die volgend jaar in de brugklas en vwo-4 zitten, kijk je hieronder terug (start webinar op 6.00).Het webinar voor leerlingen die volgend schooljaar in havo-4 zitten, kijk je hieronder terug (
start webinar op 3.48).Eigen laptop
Natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen laptop te gebruiken in de lessen. Wij stellen wel een beperkt aantal hardware eisen, zodat je goed met de laptop kan werken. Uiteraard kan je dan ook met vragen over de eigen laptop terecht bij ons servicepunt, maar de ondersteuning die we kunnen bieden is echter beperkt. Bij problemen met hard- of software moet u contact opnemen met jouw leverancier. Kies daarom een leverancier die je snel kan helpen bij problemen, omdat de laptop elke schooldag nodig is. We bieden geen ondersteuning op Android of Apple apparaten.

Een eigen laptop moet voldoen aan onderstaande punten:
• Windows 10 PRO
• Geschikt voor WIFI op 2,4 en 5 GHz
• Batterijduur van minimaal 6 uur
• Voorzien van recente, bijgewerkte updates
• Het benodigde Office-pakket wordt gratis aangeboden door de KSE.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld geeft ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een minimuminkomen de mogelijkheid ondersteuning op financieel gebied te ontvangen. Denk hierbij aan deelname aan een schoolreisje of bijdragen in de aanschaf van materialen. Met slechts één telefoontje naar de stichting komt een contactpersoon langs om, geheel anoniem, de aanvraag te bespreken. Per gemeente is dit verschillend geregeld. Op www.leergeld.nl is meer informatie te vinden.

Veelgestelde vragen
Bekijk hier de veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen of wil je aankoopadvies? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kun je een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.