Zoeken

Onze school

 

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen goed worden voorbereid op de toekomst. Digitalisering speelt hierbij een belangrijk rol. Daarom werken alle leerlingen in de les met een laptop naast de bestaande methoden. 

Onderwijs op maat
Met een laptop wordt het nog meer mogelijk om aan te sluiten bij het tempo en niveau van de leerling. We zijn van mening dat afwisseling in de les ervoor zorgt dat leerlingen beter leren en het leren ook leuker vinden. We hebben gekozen voor blended learning; boeken én digitale middelen. Het geeft meer mogelijkheden tot het geven van onderwijs op maat, een diversiteit in aanbod en de afwisseling in de manier van werken. Het werken met een laptop is een middel om dat te bereiken en geen doel op zich.

Aanschaf laptop
Je hebt de mogelijkheid om een laptop aan te schaffen bij The Rent Company. Door onze samenwerking bieden zij speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Sinds twee jaar bieden we dit concept via The Rent Company aan en zijn hier erg tevreden over.

Wat zijn de voordelen van het Easy4u abonnement?
• De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en in samenspraak met ons vastgesteld. Zo heb je altijd de juiste laptop.
• Bij problemen ga je naar ons servicepunt op school. Simpele problemen worden ter plaatse opgelost. Bij andere problemen haalt The Rent Company het apparaat op om te repareren. In de tussentijd ontvang je een leenlaptop.
• Je hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen en een basisinstallatie is al op de laptop geïnstalleerd bij uitlevering.
• In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3x gedurende de looptijd).
• Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.

Bijdrage KSE
Wij vinden het belangrijk dat elke leerling altijd toegang heeft tot digitaal onderwijs. Daarom doen wij in het schooljaar 2023-2024 een eenmalige bijdrage in het Easy4U zekerheidspakket van €221 per leerling (m.u.v. leerlingen in mavo-4 en havo-5). Dit bedrag is al in mindering gebracht op de huur en koopbedragen op de bestelflyer en in de webshop.

Aanvullende informatie
In het filmpje hieronder kun je zien hoe een dag met een laptop eruit ziet en welke voordelen dit pakket biedt. Bekijk ook de veelgestelde vragen die we zelf hebben verzameld de afgelopen jaren of de veelgestelde vragen van The Rent Company. Hier vind je de aanvullende informatie in de PowerPoint van The Rent Company met de prijzen voor het schooljaar 2023-2024. Heb je toch nog vragen, mail ze dan gerust naar administratiebrugklas@k-s-e.nl.


Veelgestelde vragen KSE


Staat je vraag er niet tussen of wil je aankoopadvies? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kun je een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

Eigen laptop
Natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen laptop te gebruiken in de lessen. Wij stellen wel een beperkt aantal hardware eisen, zodat je goed met de laptop kan werken. Uiteraard kan je dan ook met vragen over de eigen laptop terecht bij ons servicepunt, maar de ondersteuning die we kunnen bieden is echter beperkt. Bij problemen met hard- of software moet u contact opnemen met jouw leverancier. Kies daarom een leverancier die je snel kan helpen bij problemen, omdat de laptop elke schooldag nodig is. We bieden geen ondersteuning op Android of Apple apparaten.

Een eigen laptop moet voldoen aan onderstaande punten:
• Windows 11 PRO (LET OP: Windows Home versie is niet toereikend)
• Wifi 5 of hoger
• Werkgeheugen 8GB of hoger
• Batterijduur van minimaal 6 uur
• Voorzien van recente, bijgewerkte updates
Het benodigde Office-pakket wordt gratis aangeboden door de KSE. 

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld geeft ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een minimuminkomen de mogelijkheid ondersteuning op financieel gebied te ontvangen. Denk hierbij aan deelname aan een schoolreisje of bijdragen in de aanschaf van materialen. Met slechts één telefoontje naar de stichting komt een contactpersoon langs om, geheel anoniem, de aanvraag te bespreken. Per gemeente is dit verschillend geregeld. Op www.leergeld.nl is meer informatie te vinden.