Zoeken
Leshuizen

Leshuis 4/5/6

Tweede Fase

In havo-4/5 en vwo-4/5/6 volgen leerlingen het onderwijsprogramma van de Tweede Fase ieder op hun eigen niveau. De Tweede Fase heeft als doelen:

  • leerlingen een brede algemene ontwikkeling geven;
  • samenhang creëren tussen de schoolvakken;
  • een zelfstandiger manier van leren die beter aansluit bij de werkwijze in het hoger en/ of wetenschappelijk onderwijs.

De havo- en vwo-bovenbouw hebben gemeenschappelijk dat je vanaf het begin bezig bent met je examen. Dat betekent grotere stofgehelen leren en meer diepgang in de stof. Alles wordt een tikkeltje ingewikkelder. Als je jezelf daarop goed hebt voorbereid in de onderbouw- niet alleen je docenten hebben gewerkt, maar jij zeer zeker ook- dan is dat helemaal niet erg. Wel moet je direct van aanpakken weten. Uitstellen kan niet meer: elk cijfer telt! In het examenjaar kun je na een toetsweek eventueel nog een mislukte toets herkansen, maar in havo-4 en vwo-4/5 niet. 

R. Krzeszewski, afdelingsleider havo-4/5
I. Pertijs, afdelingsleider vwo-4/5/6 

Mavo-4

We staan aan de start van een uitdagend en spannend schooljaar. Jij, leerling van mavo-4, gaat examen doen. Je hebt vast en zeker goede voornemens voor dit schooljaar. Je wilt graag je diploma halen en de vervolgopleiding kiezen die het beste bij jou past.

De KSE biedt je een veilige leer- en leefomgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen, weloverwogen keuzes kunt maken en mooie prestaties kunt leveren. Mentoren, vakdocenten, onderwijsondersteunend personeel en afdelingsleiders helpen je daar graag bij. We bieden maatwerk om ieders talent zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. We hebben er alle vertrouwen in dat je de kansen die je krijgt dan ook gaat pakken. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen!

We hopen met alle leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers samen opnieuw een mooi resultaat neer te zetten.

Heel veel succes in mavo-4!

 

G. Hereijgers
Afdelingsleider mavo-2/3/4

 


R. krzeszewski


I. Pertijs


G. Hereijgers