Zoeken

Beat The KSE'er

Onze examenleerlingen kunnen wel wat afleiding gebruiken in deze spannende periode. Daarom speciaal voor hen 'Beat the KSE'er'! In deze hilarische en spannende reeks dagen onze examenleerlingen onze medewerkers uit voor een challenge. Met natuurlijk als grote vraag: 'Wie wint de challenge?'
Ga hier naar ons YouTube kanaal
Leshuizen

Leshuis 1

Welkom op de KSE

In de brugklas verandert er veel voor de leerlingen: nieuwe vakken, verschillende docenten, andere klasgenoten, huiswerk. Kortom een spannende tijd. We willen onze leerlingen in het brugklasgebouw een veilige en gezellige omgeving bieden en we proberen de overgangsfase zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat begint al met het volgen van minilessen als de kinderen nog maar net in groep 8 zitten. Daarnaast hebben we meer ontmoetingen waaronder de kennismakingsmiddag voor de zomervakantie.
In het begin van het nieuwe schooljaar starten we met een oriëntatie dag en besteedt de mentor in de mentorlessen veel aandacht aan het leren kennen van elkaar en de school. Op deze manier krijgen onze brugklassers al gelegenheid om te wennen.

In de brugklas worden veel activiteiten georganiseerd om onze leerlingen hun talenten op het gebied van cultuur, wetenschap, bèta, taal en sport te laten ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat vinden we belangrijk, omdat school méér is dan het volgen van lessen. Informatie over deze activiteiten en andere belangrijke informatie over de brugklas kun je in deze brochure vinden. Mocht je nog meer willen weten, of heb je andere vragen: stel ze gerust aan de mentor of aan mij. Ik wens je een fijne tijd en een succesvolle carrière toe op de KSE!

K. Schuur
Afdelingsleider brugklas