Zoeken

Home

Phishing mails uit naam van Iddink Learning


Onlangs hebben we met u het bericht gedeeld dat Iddink Learning Materials gehackt is. Gelukkig is er ondertussen veel opgelost en gaat het proces rondom het bestellen en leveren van de boeken gewoon door.

Vandaag melden zij ons dat er momenteel phishing mails worden verstuurd uit naam van Iddink Learning Materials. Daarom vragen we u om extra alert te zijn op mogelijke phishing berichten.

We adviseren de volgende maatregelen te nemen om uzelf te beschermen:

·        Wees op uw hoede voor e-mails, sms-berichten of telefoontjes waarin om uw persoonlijke gegevens wordt gevraagd, zelfs als het lijkt alsof ze afkomstig zijn van Iddink Learning Materials. Iddink Learning Materials zal u nooit vragen om persoonlijke gegevens te verstrekken via deze kanalen.

·        Pas op voor e-mails die hyperlinks of bijlagen bevatten. Klik niet op deze links tenzij u er volledig zeker van bent dat ze te vertrouwen zijn.

·        Pas op voor e-mails met spelfouten, vreemde afzenders of iets anders ongewoons.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor e-mails van Iddink. Doe altijd deze extra checks.

Iedere leerling van de KSE heeft een persoonlijk @leerling.k-s-e.nl account. De KSE heeft vorig jaar de stap gemaakt om elke ouder een persoonlijk @ouder.k-s-e.nl account te geven. Hiermee kunt u inloggen op alle applicaties waar de KSE gebruik van maakt. Zo proberen we het samen nog veiliger te maken.

Meer informatie is ook te vinden op de website https://veiliginternetten.nl/ van de overheid.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een fijn weekend!

Media
  • KSE - Brugklas 2023 - 345