Zoeken
Leshuis 3

Dit schooljaar organiseren we weer een superleuke reis voor onze derdejaars leerlingen die goed zijn in Engels (óf juist hun Engels willen verbeteren) én openstaan voor het maken van nieuwe vriendschappen met leeftijdsgenoten uit heel Europa.

Ieder jaar organiseert de organisatie van International Village een bijeenkomst voor scholieren (tussen 14 - 17 jaar) uit verschillende landen (o.a. Denemarken, Spanje, Polen, Frankrijk, Litouwen enz). Dit jaar nemen we met een groep derdejaars mavo/havo/atheneum/gymnasium leerlingen deel aan dit geweldige project!

We gaan (met de bus) naar een hotel in Slowakije en verblijven daar 7 dagen. We doen uiteenlopende activiteiten zoals Engelse lessen (voornamelijk spreekvaardigheid) en diverse workshops. De workshops gaan o.a. over de Europese Unie, klimaat etc. Verder zijn er diverse sportactiviteiten (zoals rugby, softbal, voetbal, hiken, volleybal, basketbal), kunst- en muziekactiviteiten, danslessen en reisjes naar bezienswaardigheden/steden in de omgeving.

Alle activiteiten worden begeleid door native speakers uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en de Verenigde Staten. De officiële taal van het project is Engels, dus je gebruikt de Engelse taal bijna 24 uur per dag. Buiten het creëren van een uitstekende gelegenheid om Engels te spreken en te leren, biedt het project onze leerlingen de kans om kennis te maken met leeftijdsgenoten uit andere landen en daarbij vriendschappen voor het leven te sluiten!

Deze reis vindt plaats van zaterdag 1 juni t/m zaterdag 8 juni 2024. De kosten bedragen ongeveer
€350,00. De begeleiders zijn meneer Broos, mevrouw Pertijs en meneer Roelands.

Leerlingen die enthousiast zijn en graag willen deelnemen aan dit mooie project zijn welkom bij de voorlichting op dinsdag 28 november om 14.45 uur in de Theaterzaal. We leggen dan alles uit over de reis en je kunt al jouw vragen stellen. Na deze voorlichting kun je jezelf inschrijven. We hebben plaats voor 30 leerlingen. Bij meer inschrijvingen loten we.

Meer informatie vind je alvast op www.internationalvillage.eu.