Zoeken

Talentontwikkeling

Leerlingen verdienen het beste onderwijs op een manier die bij hen past en aansluit op hun talenten en mogelijkheden. Wij willen hieraan een bijdrage door onze leerlingen te leren waarderen en ruimte te geven om hun talenten te ontwikkelen. Dat doen we door leerlingen te laten werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan hun kwaliteiten als toekomstige burgers. Deze talenten hebben we hard nodig hebben om onze ingewikkelde wereld beter, mooier en vooral menselijker te maken. Kort samengevat: samenwerken aan kennis en vaardigheden om de wereld beter te maken. Onderwijs is ook van belang voor de kenniseconomie van Nederland. Een sterke kenniseconomie biedt welvaart en welzijn voor iedereen.De KSE is lid van Socrates, het netwerk voor denkers en leiders van de toekomst omdat je topprestaties niet alleen levert.
 

Landelijk netwerk voor uitblinkers

Socrates is een platform voor hoogvliegers. Een uniek netwerk van de meest getalenteerde leerlingen en studenten in Nederland en Vlaanderen. Socrates beloont uitblinkers met een plek op het podium en nodigt de beste tien procent uit om lid te worden van hun netwerk. Ondersteund door lokale afdelingen, draagt Socrates zorg voor de organisatie van interessante activiteiten. Zodoende hoopt Socrates het prille, fluisterende talent van jonge mensen aan te wakkeren, om uiteindelijk iedere student tot topprestaties te bewegen.
In het schooljaar 2018 - 2019 kregen onderstaande vwo-leerlingen tijdens de diploma-uitreiking de Socrates award overhandigd omdat hun gemiddelde een 7,5 of meer was.