Zoeken

Talentontwikkeling

Sport

Houd je van sport, dan zit je goed op de KSE! Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding bieden wij een breed programma aan met heel veel verschillende sporten. Maar ook buiten de lessen om zijn er tal van mogelijkheden waaraan leerlingen kunnen deelnemen.

Denk in de onderbouw aan bijvoorbeeld sportdagen en buitenschoolse toernooien. Maar vergeet dan zeker niet dat wij bij ons op school Sport+ aanbieden voor klas 1, 2 en 3. Tijdens Sport+ maken leerlingen ook kennis met sporten die in het lesprogramma niet of nauwelijks aan bod komen. Denk dan bijvoorbeeld aan zwemmen, squash, klimmen of American football. Deze lessen worden niet alleen gegeven door docenten van de KSE, maar ook door trainers en coaches van buiten onze school.

Maar ook in de bovenbouw is er meer dan de les lichamelijke opvoeding alleen. Zo kunnen leerlingen in mavo-3 en 4 examen doen in het vak Lichamelijke Opvoeding 2. Leerlingen in havo-4 en 5 en vwo-4, 5 en 6 kunnen leerlingen het vak bewegen, sport, en maatschappij (BSM) met een examen afsluiten.

Ook voor topsporters is er een plek op de KSE. De topsportcoördinator kan je helpen om jouw schoolloopbaan en sportcarrière beter op elkaar af te stemmen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u onderaan deze pagina het beleid nalezen.

Zo zie je maar dat er tal van mogelijkheden op de KSE zijn om school en sport samen te laten gaan!

Klik hier voor het topsportbeleid. 

Klik hier voor het aanvraagformulier talentstatus topsport. 

Klik hier voor de verlofaanvraag toptalent.