Zoeken

Inloggen

Storingen

Klik hier voor het storingsoverzicht op de site van de leverancier.


Techniek

Op welk apparaat kan ik Magister gebruiken?
Magister werkt op alle apparaten met een moderne browser. Een internetverbinding is vereist.
Ook zijn er apps voor Android en iOS.

De Magister site reageert helemaal niet.
Controleer op https://iddinkgroup.freshstatus.io/ of er een storing is.

Als ik inlog in Magister op mijn telefoon, dan wordt de volledige Magister getoond, dus niet de mobiele versie.
Controleer de instellingen van de browser. Zeer waarschijnlijk identificeert de browser zich als desktop browser, wijzig dit (voor een optimaal Magister gebruik) in mobiel.

Hoe lang blijft een sessie actief?
Dat is 20 minuten op de desktop en tablet en 30 dagen op een telefoon. Na het verstrijken van bovenstaande periode van inactiviteit is de cookie verlopen en de sessie beëindigd.

Ouders

Ik ben de gebruikersnaam of het wachtwoord kwijt, kan ik deze opnieuw krijgen?
Indien u uw gebruikersnaam bent vergeten, kunt u een mail sturen naar servicepunt@k-s-e.nl. U ontvangt dan spoedig de nieuwe inloggegevens.
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u in Magister uw gebruikersnaam invullen en op 'doorgaan' klikken. Vervolgens kunt u op de knop 'wachtwoord vergeten' klikken en een nieuw wachtwoord aanvragen.

Kan ik het wachtwoord wijzigen?
U kunt het wachtwoord wijzigen bij "Mijn gegevens", via het radertje rechtsboven.

Ik zie geen gegevens van mijn meerderjarig kind, waarom niet?
In Magister zit een controle of een leerling 18 jaar of ouder is. Als dat het geval is, krijgen ouders standaard geen toegang meer tot de gegevens van hun (meerderjarige) kind.
Deze meerderjarige leerlingen kunnen in Magister zelf aangeven of ze hun ouders inzage geven of niet. Leerlingen die nog geen 18 jaar zijn, kunnen dat trouwens niet instellen, dus ouders hebben dan altijd inzage.

Ik heb meerdere kinderen op de KSE, krijg ik dan ook meerdere gebruikersnamen?
Nee, dat is niet nodig. Na het aanmelden kunt u in Magister kiezen van welk kind u de gegevens wilt bekijken. Hiervoor kunt u de uitklaplijst gebruiken die rechtsbovenin staat met de pasfoto en naam van een van uw kinderen.

Mijn contactgegevens kloppen niet. Bij wie kan ik terecht?
Als u als ouder bent ingelogd kunt u bij "Mijn gegevens" (via radertje rechtsboven) een overzicht van uw contactgegevens vinden. Het e-mailadres en mobiele nummer kunt u zelf aanpassen en bewaren door op de knop "contactgegevens opslaan" te klikken. Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u een mail sturen naar leerlingadministratie@k-s-e.nl of naar de receptie bellen op 076-5015905 en vragen naar de leerlingadministratie. De overige telefoonnummers worden hier nog niet weergegeven.

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een tafeltjesavond, maar ik zie in Magister geen mogelijkheid om me in te schrijven. Hoe kan dat?
De uitnodiging is naar de ouders gestuurd en alleen een ouder kan zich inschrijven. Waarschijnlijk bent u ingelogd met de gebruikersnaam van een van uw kinderen.

Het cijfer dat bij ... staat, klopt niet. Bij wie kan ik terecht?
Voor vragen over cijfers kunt u terecht bij de betreffende docent.

Er staat iets niet goed bij aanwezigheid, bij wie kan ik terecht?
Voor vragen over aanwezigheid kunt u contact opnemen met de afdelingsleider.

Andere vragen of problemen?
Mocht u er nog niet uitkomen, dan kunt u dit melden met een e-mail aan servicepunt@k-s-e.nl. Medewerkers van de KSE verlenen slechts beperkte ondersteuning.

Leerlingen

Wat zijn mijn gebruikersnaam en wachtwoord voor Magister?
Magister is gekoppeld aan het netwerk van de KSE. Dus gebruik voor Magister dezelfde combinatie van gebruikersnaam (leerlingnummer) en wachtwoord als die je gebruikt om toegang te krijgen tot de computers op de KSE.

Mijn wachtwoord werkt niet of ik ben het vergeten, wat moet ik doen?
Als je je wachtwoord vergeten bent, meld je dit bij het servicepunt. Zij kunnen je wachtwoord wijzigen zodat je weer in Magister kan.

Inloggen in Magister lukt niet:
Hier kunnen diverse redenen voor zijn. Het is niet mogelijk om voor je eerste schooldag in te loggen op Magister. Log dus pas in als je daadwerkelijk bent gestart op school.
Wanneer het inloggen om een andere reden niet lukt, neem dan contact op met het Servicepunt.

Ik ben 18 geworden en nu wil ik aangeven dat mijn ouders inzage mogen hebben in mijn gegevens. Hoe doe ik dat?
In Magister zit een controle of je 18 jaar of ouder bent. Als dat het geval is, krijgen je ouders standaard geen toegang meer tot de gegevens, omdat je nu meerderjarig bent. Je kunt in Magister zelf aangeven of je je ouders inzage wilt geven of niet. Dit doe je door bij "Mijn gegevens" wel of geen vinkje te zetten bij "Mijn ouders mogen mijn gegevens zien". Ben je nog geen 18 jaar, dan hoef je niet te zoeken, want dan kun je dit nog niet instellen.

Welke type bestanden/extensies mogen niet worden geüpload?

3gpp,3g2,3gp,aac,aif,aifc,aiff,asf,asx,au,
avi,f4v,flv,htm,iff,ivf,m1v,m3u,mid,midi,
mkv,mov,mp3,mp4,mpa,mpg,mpe,mpeg,ra,rm,
rmi,snd,swf,vob,wmv,wav,wma.

Hoe leg ik een koppeling met Microsoft OneDrive?
In Magister kun je een koppeling leggen tussen Magister en de bestanden die je hebt opgeslagen in Microsoft OneDrive. Na het leggen van de koppeling zie je bij ELO-Bronnen automatisch de map OneDrive. Vanuit de OneDrive map in Magister kunnen bestanden geopend en bewerkt worden, naar Mijn ELO-documenten gesleept worden, ingeleverd worden bij een ELO-Opdracht of toegevoegd worden aan een bericht. 

LET OP: Om gebruik te maken van Microsoft OneDrive moet je een eigen Microsoft-account hebben aangemaakt.
Je kunt de koppeling leggen door de stappen te nemen die in dit filmpje worden beschreven:
OneDrive Koppelen from Iddinkgroup on Vimeo 

Andere vragen of problemen?
Heb je nog steeds vragen of problemen, neem dan contact op met het servicepunt.