Zoeken

Home

Samenwerking KSE en bedrijfsleven in Etten-Leur en omstreken


In onderstaand filmpje zijn alle leuke foto's van de Testbaanstageweek 2019 te zien!

Bekijk het filmpje

Eerder persbericht:

Zeker weten dat je de juiste vervolgopleiding doet, zodat je niet halverwege moet afhaken. Dat is wat 140 mavo-3 leerlingen beweegt om van 15 tot en met 18 januari 2019 vier dagen stage te lopen. 
Vier dagen kijken ze in de keuken bij een bedrijf dat bij de opleiding past. Zo’n 120 bedrijven uit Etten-Leur, Breda, Zundert, Sprundel, Rijsbergen, Oudenbosch, St. Willebrord en Hoeven werken hieraan mee. 

We hebben bedrijven geworven die op het wensenlijstje van de leerlingen stonden. Daarnaast hebben 90 leerlingen zelf hun stageadres geregeld. Dit laatste is uiteraard erg gestimuleerd. Als start van de week komen verschillende MBO-studenten en docenten voorlichting geven over hun studie. Deze studenten vertegenwoordigen de profielen techniek, economie, groen en zorg & welzijn. Hierna volgen vier dagen praktijkstage. Ook de mentoren van mavo-3 bezoeken tijdens deze vier dagen de bedrijven om hun leerlingen in een praktijksituatie bezig te zien. De stageweek wordt  afgesloten met een evaluatie, waarbij zowel de leerlingen, de docenten als de betrokken bedrijven gevraagd wordt naar hun ervaringen. Tenslotte ontvangen de leerlingen een stagecertificaat en wordt het traject van het maken van de voorlopige profielkeuze gestart.

Bekijk de aftermovie

Lees het bericht in BNdeStem

Media
  • testbaanstage17