Zoeken

Home

Profielwerkstuk-event vwo-6


Dinsdag 12 februari was het PWS-event voor vwo-6. Om 19.30 uur heette afdelingsleider Jacques Quaijtaal alle ouders, leerlingen en andere belangstellenden welkom op deze bijzondere avond. Na het openingswoord was het de beurt aan drie groepjes genomineerde leerlingen die hun profielwerkstuk in de aula presenteerden.

Sven van Hoof en Lars Oomen gaven als eerste hun presentatie. Zij namen het publiek mee in de wereld van de zonnestelsels. Beide heren kwamen op als ware gladiatoren en hielden de aandacht van het publiek van begin tot eind vast. Hun presentatie kende een goede interactie met het publiek, humor, duidelijk taalgebruik en afwisseling.

Daarna was het de beurt aan Lin Marijnissen en Koen Castelijns. Zij gaven een duidelijke en inhoudelijk sterke presentatie over de Turbine neusring. Na deze presentatie was voor het publiek duidelijk dat deze enigszins de sportprestaties bevordert, maar ook gebruikt kan worden tegen het snurken. Als derde presenteerden Bo Crooijmans en Maartje Dekker. Deze presentatie ging over herkennen en onthouden. Een inhoudelijk sterke presentatie, met subtiele hints om de aandacht van het publiek vast te houden. Beide dames sloten de presentatie af met een leuk experiment.

Na deze drie geweldige presentaties gingen de ouders, leerlingen en andere belangstellenden naar de diverse vaklokalen waar de overige 40 groepjes hun profielwerkstuk presenteerden.

Om negen uur bleek dat de jury onder de indruk was van alle drie de presentaties. Helder taalgebruik, goed gebruik van PowerPoint, interactie met het publiek en humor vielen de jury op. Uiteindelijk werden Sven en Lars uitgeroepen tot winnaars.

Nadat deze leerlingen hun welverdiende prijs in ontvangst hadden genomen werd de avond afgesloten onder het genot van een drankje.

Media
  • PWS vwo-6klein