Zoeken

Home

Profielwerkstuk-event havo-5


Donderdag 14 februari was het PWS-event voor havo-5. Afdelingsleider Sander van Oosterwijck heette alle ouders, leerlingen en andere belangstellenden welkom op deze bijzondere avond. Na het openingswoord was het de beurt aan twee groepjes genomineerde leerlingen die hun profielwerkstuk in de aula presenteerden.

Liz Spaargaren en Evelien van Osta gaven de eerste presentatie over mensapen en niet-mensapen. Voor onderzoek naar het gedrag van mensapen en niet-mensapen zijn ze onder andere naar dierentuin de Apenheul geweest. De jury was onder de indruk van de inhoud en de onderbouwing van de resultaten, het duidelijke taalgebruik en de heldere PowerPointpresentatie. Ineens kwam er, hoe toepasselijk, een aap op het podium die gelukkig niet voor overlast zorgde. Een mooie afsluiting van deze presentatie.

Daarna was het de beurt aan Ivar van Haperen en Itse Voermans. Zij namen het publiek mee in de wereld van de jongeren en hadden als doel om feesten voor deze doelgroep binnen Etten-Leur te verzorgen in café De Brouwer. Hun presentatie viel op door humor, afwisseling en een ontspannen manier van presenteren.

Na deze twee geweldige presentaties gingen de ouders, leerlingen en andere belangstellenden naar de verschillende vaklokalen waar de overige 100 groepjes hun profielwerkstuk presenteerden.

Na alle presentaties was de jury eruit. De twee presentaties waren zeer goed met helder taalgebruik, goed gebruik van PowerPoint, interactie met het publiek en de nodige humor. Uiteindelijk werden Ivar en Itse uitgeroepen tot winnaars.

Nadat deze leerlingen hun welverdiende prijs in ontvangst hadden genomen werd de avond afgesloten onder het genot van een drankje.

Media
  • PWS havo-5klein