Zoeken

Home

Jarige kangoeroes, kikkers die spinnen eten, heksende heksen....


Voor sommigen is het al de zesde (en hoogstwaarschijnlijk dan ook de laatste) keer dat ze zich druk maken over wolkjes met even getallen, cupcakes, een tafeltennistoernooi, kangoeroes die jarig zijn, vreemde dobbelstenen, selfies, appels en peren in manden, driehoeken die door lijnstukken in gelijke oppervlakten worden verdeeld, de vlag van Kangoeroeland, kikkers die spinnen eten, heksen die honden in katten veranderen, ……

Voor de meesten was het echter de eerste keer dat ze kennis maakten met de Kangoeroe Wiskunde Wedstrijd. Een internationale wedstrijd met allerlei puzzelachtige vraagstukjes die variëren van makkelijk tot behoorlijk pittig!


Maar liefst 536 leerlingen van de KSE mochten maximaal 75 minuten hun hersens kraken over allerlei rekenproblemen. Er werd gestreden op drie niveaus: Wizsmart voor mavo-1 en 2, Wizbrain voor mavo-3, 4, havo-1, 2 en 3 en vwo-1, 2 en tenslotte Wizprof voor havo-4, 5 en vwo-3, 4, 5 en 6.



Vol enthousiasme werden er strategieën bedacht, gerekend en getekend want alles moest zonder rekenmachine worden uitgevoerd!

De deelnemende bovenbouwers zagen zelfs kans om de wedstrijd tussen hun toetsen van de toetsweek in te passen. Als je al 5 keer op rij meegedaan hebt met de wedstrijd wil je ook graag de zesde keer meemaken was hetgeen wat er onder andere gezegd werd. Hulde aan alle fanatieke leerlingen!


 

We verwachten rond half mei iets te horen van de organisatie waarna we de prijzen gaan verdelen. Begin juni vindt de prijsuitreiking plaats en weet een ieder of hij/zij in de prijzen is gevallen. De uitwerkingen van de opgaven zijn al eerder bekend: na volgende week komen ze op site van w4kangoeroe.nl.

De grote stapel antwoordformulieren is opgestuurd, nu afwachten…


 

 


Media
  • Kangoeroewedstrijd klein