Zoeken

Home

De Inktaap 2019


De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw in het voortgezet onderwijs de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet. Op dinsdag 12 maart vond de slotdag van De Inktaap 2019 plaats. Tien leerlingen uit havo 4 en vwo 4, 5 en 6 bezochten deze slotdag in Rotterdam. 

Het programma startte om 10.30 uur met een plenaire opening waarin de genomineerden werden geïntroduceerd. Daarna werd het publiek verdeeld over drie programma’s: de talkshows met de genomineerde auteurs, de Inktaap-debatten en workshops/colleges schrijven en recenseren. Van 14.40 tot 15.30 uur vond het slotprogramma plaats met o.a. de bekendmaking van de winnaars van het Beste Juryrapport, een optreden van niemand minder dan Gerson Main en natuurlijk het belangrijkste: de uitreiking van De Inktaap 2019!

De Inktaap 2019 is Murat Isiks Wees onzichtbaar

Twee leerlingen beschrijven hoe zij deze dag hebben ervaren.
‘Ik wist niet wat ik moest verwachten van het Inktaapevent. Het bleek heel leuk te zijn. De workshop column schrijven en het debat waren heel interessant en de winnaar was verwacht maar wel verdiend’, aldus Babette.

Kelsey: ‘Ik dacht van tevoren dat de Inktaap afsluitende dag vooral veel luisteren zou zijn. Maar niet alleen bij de workshops, ook bij de andere onderdelen kreeg het publiek de mogelijkheid interactief mee te doen. Zo kon je bij de vragenronde vanuit het publiek vragen stellen. Ik vond het ook leuk om een boek te laten signeren. Mijn favoriete boek won, dus dat was ook een pluspunt. Muziek tussendoor was een leuke afwisseling en de presentatoren waren enthousiast.’


 

Media
  • Inktaap2019 klein