Zoeken

Home

Een bloemenwinkel, de beurs en de bank


Afgelopen week hebben de econasiumleerlingen aan verschillende excursies deelgenomen. Allereerst speelden de leerlingen van vwo-4 een simulatie op het Dongemond college waarbij zij hun eigen (bloemen)winkel openden om vervolgens de concurrentie aan te gaan met leerlingen van nog 3 andere scholen. In een verhitte strijd startte het KSE-team op de laatste plaats. Dit bleek onderdeel van een fantastische tactiek waardoor de leerlingen de dag afsloten als 2e!

Vrijdag zijn de leerlingen van vwo-4 en vwo-5 mee geweest op excursie naar Amsterdam. Hier bezochten we eerst de AEX. Daar kregen de leerlingen een korte rondleiding door het gebouw waarbij de ins en outs van de Beurs en de geschiedenis daarvan werden besproken.

Na een lunchwandeling in het zonnetje kwam de groep aan bij het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank. Na een korte introductie over de vier werkvelden van de DNB namen de leerlingen het in 4 spellen op tegen de leerlingen van een andere school. Het uiteindelijke verschil tussen beide teams was slechts 21 punten, niet in het voordeel van onze groep. De beste leerling zat wel in onze groep en won een mooi spaarvarken!

Media
  • Amsterdam_-_DNB_bezoekerscentrum klein