Zoeken

Home

KSE zet zonnepanelen in voor duurzame energie


Duurzaamheid is belangrijk! Daarom laten we 880 zonnepanelen op ons dak leggen. We willen ook onze leerlingen ervan bewust maken dat duurzaamheid belangrijk is. Een deel van de opgewekte energie direct kunnen we direct inzetten via onze Tesla-accu. Opgewekte energie wordt daarin opgeslagen. De leerlingen zien dagelijks de ontwikkelingen en het idee is dat de accu een van onze natuurkundelokalen volledig van energie voorziet. Een mooi proces voor ons allemaal.   

Samenwerking met energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur 
Wij werken voor dit project samen met energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur. Het hoofddoel van deze samenwerking is het verduurzamen van Etten-Leur en het creëren van draagvlak voor groene energie. De KSE heeft 440 zonnepanelen aangeschaft. Voor de andere helft is DuurSaam Etten-Leur een crowdfunding gestart. De (nieuwe) leden van DuurSaam Etten-Leur profiteren op deze manier mee van het rendement van de panelen.   

Ook u kunt mee profiteren 
Als ouder kunt u ook hieraan deelnemen. Het bedrag wat opgehaald moet worden via crowdfunding is
€110.000,-. Hiervan is al €82.870,- opgehaald! Op greencrowd.nl/project/zonnepanelen-op-kse leest u hoe u mee kunt doen. In het informatiememorandum staat de werkwijze duidelijk uitgelegd. Maar wees snel, deelnemen kan nog t/m 28 februari.

Media
  • Zonnepanelenklein 1