Zoeken

Home

Werk Aan Onderwijs; overheid, ondernemers en onderwijs slaan handen ineen


Ieder kind heeft dromen over de toekomst. Werk speelt hierin een belangrijke rol. Al op jonge leeftijd wordt van kinderen verwacht dat zij keuzes maken die bepalend zijn voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Maar hebben zij wel een goed beeld van welke bedrijven en beroepen bij elkaar horen, en wat die functies precies inhouden? Daarnaast zijn er binnen de gemeente Etten-Leur en Rucphen bedrijven die in de toekomst veel behoefte hebben aan goede beroepskrachten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichterbij elkaar komen? Overheid, Onderwijs en Ondernemers sloegen ruim 2 jaar geleden de handen in één om te werken aan concrete en praktische oplossingen. 

Werk aan Onderwijs
Alle deelnemers aan het project willen vanuit de praktijk slimme verbindingen maken, om leerlingen eerder en meer in contact brengen met het (lokale) bedrijfsleven. En de eerste resultaten zijn positief! Het bedrijfsleven wordt door leerlingen en docenten op steeds meer verschillende manieren ontdekt. Het project Werk aan Onderwijs is een samenwerking tussen Rabobank West-Brabant Noord, de gemeenten Etten-Leur en Rucphen, de KSE, het Munnikenheide College, Curio, de Industriële Kringen van Etten-Leur en Rucphen (IKE & IKR). Leerlingen worden betrokken bij bedrijfsprojecten, zodat zij in de praktijk kunnen leren. Daarnaast worden er bijvoorbeeld lokale beroepenmarkten opgezet, waarbij veel bedrijven en werkgevers aansluiten. Bovendien brengen klassen regelmatig een bedrijfsbezoek aan verschillende bedrijven. Voor 2020 staan er voor ruim 525 leerlingen activiteiten gepland, en worden zo’n 70 lokale bedrijven betrokken. 


Logowedstrijd
Om meer bekendheid te geven aan het project en de mooie initiatieven die ontstaan, is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een logo door 23 mavo-2 leerlingen van het Munnikenheide College en onze school. Het unieke hieraan is dat koppels gevormd zijn van leerlingen van beide scholen. De leerlingen werkten goed samen met maar liefst 19 mooie logo’s als resultaat!
Alle leerlingen, docenten en betrokken ondernemers werden op 17 februari hartelijk ontvangen bij de Rabobank in Etten-Leur. Burgemeester Miranda de Vries maakte, als voorzitter van de stuurgroep, de winnaars bekend. Van harte gefeliciteerd Isa en Mirre! Hun logo is verkozen tot het logo van WAO.
Dat het project geslaagd is, was niet alleen te zien aan de mooie logo’s. Door de samenwerking en de gezamenlijke lessen waren de leerlingen aanwezig als een groep.

 

Media
  • WAO9 klein