Zoeken

Home

Herhaling afspraken en dagelijkse gang van zaken


Nu we enkele weken bezig zijn in de nieuwe werkelijkheid, waarin het covid-19 virus en de bijbehorende maatregelen ons leven en ook ons onderwijs beïnvloedt is het goed om een aantal maatregelen en afspraken (opnieuw) met elkaar te delen.

Belangrijkste hoofdregel en voorzorgsmaatregelen
Blijf thuis bij de volgende klachten:
• Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
• Hoesten
• Benauwdheid
• Verhoging of koorts
• Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping

Een chronische ziekte zoals hooikoorts moet bij de mentor of afdelingsleider gemeld worden.
Mogelijk vragen we om een doktersverklaring.

Blijf ook thuis als één van je huisgenoten koorts (temperatuur boven de 38 graden Celsius)
en/of last van benauwdheid heeft.

Kom pas naar school als:
  • iedereen binnen jouw huishouden 24 uur klachtenvrij is. 
  • Je ten minste 10 dagen geen contact hebt gehad met iemand die positief is getest op COVID19, je ten minste 7 dagen daarna bent thuisgebleven én 24 uur geen klachten hebt. 
  • bij jezelf bewezen COVID-19, je ten minste 7 dagen daarna bent thuisgebleven én 24 uur geen klachten hebt. 
  • het langer dan 10 dagen geleden is dat je een risicogebied hebt bezocht (zie voor overzicht: www.nederlandwereldwijd.nl).
Bij twijfel: overleg altijd met de GGD.

Wanneer de leerling of docent thuis moet blijven
  • Wanneer een leerling in quarantaine zit en/of verkoudheidsverschijnselen heeft, werkt de leerling de lesstof en het huiswerk door.
  • Wanneer de leraar in quarantaine zit en/of verkoudheidsverschijnselen heeft, gaan de lessen door. De leraar geeft les via Teams. De leerlingen gaan naar het lokaal dat in hun rooster staat en volgen daar de les. 
Docenten geven niet op hetzelfde moment zowel fysiek als online les. Dit is een landelijke afspraak. Daarbij is de onderwijskundige aanpak van een fysieke en online les anders en de interactie tussen de klas en de docent verloopt anders. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft. Onze ervaring is dat leerlingen gelukkig maar enkele dagen thuis zijn en dan weer naar school komen.
Als leerlingen langer thuis zijn geweest (bijv. bij quarantaine) kunnen zij ondersteuning krijgen van hun docent zodra ze weer op school zijn.

Rooster

Sinds de start na de zomervakantie is het rooster aangepast om de drukte in school beter te spreiden. We ervaren dat de drukte op de gangen minder is, maar dat de vele wisselmomenten onrust geeft. Tussentijds evalueren we dit en doen aanpassingen die beter op de huidige situatie aansluiten. Ook zijn er meer roosterwijzigingen dan andere jaren doordat we te maken hebben met meer zieken en collega’s die thuis moeten blijven. We doen ons best dit te beperken, maar de huidige situatie laat dat niet altijd toe. We hopen op uw begrip hiervoor.

De komende periode….
Het is erg moeilijk in te schatten hoe de situatie zich de komende tijd ontwikkelt. Dat vraagt van ons als school dat we de gang van zaken continue monitoren en zo nodig passende maatregelen nemen. Dit betekent dat we ook voortdurend bezig zijn om te kijken waar we de veiligheid verder kunnen verbeteren en tegelijkertijd blijven zoeken naar mogelijkheden om het onderwijs zo in te richten dat het doorgang kan vinden. Dit leidt, afhankelijk van de omstandigheden, de komende tijd naar alle waarschijnlijkheid tot wijzigingen in het rooster en het lesaanbod. Het spreekt voor zich dat we hierover tijdig communiceren.
Media
  • Copyright_Unit-ed.nl-2793 klein