Zoeken

Home

Update COVID-19 19 januari 2021


De lockdown duurt inmiddels alweer enige weken. Voor ons onderwijs betekent dat onze examenleerlingen onderwijs op school volgen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand regel. Alle overige leerlingen volgen online onderwijs. Dit duurt in ieder geval nog tot en met vrijdag 5 februari. We moeten dit met elkaar dus nog even volhouden.

Voor de examenleerlingen zit de toetsweek er net op. Zij hebben de toetsen gemaakt op school. Voor alle andere leerlingen is dit helaas niet mogelijk. Toch is het in de huidige situatie van online lessen belangrijk om ijkpunten te hebben in het onderwijsproces. Leerlingen, ouders en docenten hebben regelmatig behoefte aan een moment van meten om een goed beeld te krijgen waar de leerling in zijn/haar onderwijstraject staat. Op basis van de bevindingen kan vervolgens in de lessen daarop beter worden ingespeeld.

In deze periode kunnen daarom online toetsen worden afgenomen. Dit gaat veelal om formatieve toetsen met als doel te kijken waar jij staat in het onderwijsproces. Tijdens deze toetsen is slechts beperkte controle of surveillance mogelijk. Om een zuiver en exact beeld te krijgen hoe je ervoor staat, is het zeer belangrijk dat je de toetsen serieus maakt. Wij vertrouwen erop dat jij dit doet. Het is voor jou natuurlijk belangrijk dat je een goed beeld hebt waar je staat. Meer over toetsen lees je op onze website onderaan bij het blok 'alle informatie over COVID-19'.

Bij sommige vakken is het overigens wel mogelijk om summatief (voor een punt dat telt) te toetsen. Als een toets summatief is, weet jij dit voor het afnemen van de toets en krijg je ook een uitgebreide instructie over hoe het werkt.

Wij begrijpen dat je vragen hebt over de overgangsnormen. Op dit moment is het echter te vroeg om daar al een besluit over te nemen. Zodra we zicht hebben op het verdere verloop van het jaar, komen wij hier bij je op terug.
Media
  • MB x KSE fotografie 73 van 108 klein