Zoeken

Home

Terugblik op het VWO BSM kamp in de Ardennen


Het leukste schoolexamen wat je kunt wensen: vwo-6 heeft een Ardennen-kamp georganiseerd voor alle vwo-4/5/6 leerlingen met BSM.  

Organiseren zit er al een beetje in bij een BSM’er. En nu is de finale: De spoorwegen werden gebeld, Rocks ’n Rivers werd gebeld voor de offerte en het programma. Inkopen werden gedaan, logistiek voorbereid, groepsindelingen, routes. En nog veel meer!

Op woensdag 6 oktober was het zo ver: Vroeg in de ochtend werd er verzameld in Essen voor de treinreis naar Yvoir. Daar aangekomen stond er een pittige eerste activiteit op het programma: Met je rugzak lopen naar Purnode. Maar een BSM’er zou geen BSM’er zijn als ze 'dat gewoon even zouden doen’. Ondanks het vochtige weer. Ondanks dat de rugzakken niet goed afgesteld stonden. Vanaf toen was duidelijk: dit is een speciale, goede groep!

En toen kon vwo-6 laten zien wat ze voorbereid hadden: Eten regelen voor 90(!) mensen, Levend stratego en crazy 88: Dag 1 was nu al geslaagd.

De volgende dag was het aan Rocks ’n Rivers: Klimmen, abseilen, via ferrata en het vuurspel. Wel even 45 minuten heen lopen en na een lange dag 45 minuten terug. Maar wat een ervaring! Angst werd overwonnen. Er werd samengewerkt als nooit tevoren. En vooral: de sfeer bleef goed.
Na een heerlijke BBQ gooide de regen roet in het eten voor het avondprogramma, maar gelukkig was er een DJ en……. De camping was leeg. Dus de microfoon werd gepakt en het leek op een heuse bonte avond met optredens! Blijkbaar was de energie niet op en naast sportieve leerlingen, ware koks, zitten er ook muzikale talenten in deze groep!

De vrijdag stond in het teken van de terugreis: weer die zware rugzak, weer terug naar Yvoir, maar deze keer met een goede warming-up: Het dal uitlopen, bergop over een glibberig pad en daarna NOG een uur lopen. En de trein in. Overstappen (of niet). En in Essen werden velen weer onthaald door de ouders. “Wat fijn dat je er weer bent”.

Nou….. van ons had het wel wat langer mogen duren.

Dankjewel vwo-6 voor dit super-kamp en voor heel BSM VWO:  JULLIE ZIJN TOPPERS!

Media
  • MicrosoftTeams-image
  • MicrosoftTeams-image 7
  • MicrosoftTeams-image 6
  • MicrosoftTeams-image 5
  • MicrosoftTeams-image 4
  • MicrosoftTeams-image 3
  • MicrosoftTeams-image 2