Zoeken

Open avond/dag

vrijdag 4 en zaterdag 5 november
Lees hier meer

Home

Taaldorp Duits


Op donderdag 8 juli werd er een taaldorp Duits voor Mavo-3 georganiseerd. De leerlingen werden ondergedompeld in levensechte Duitse situaties en moesten drie verschillende gesprekken voeren in het Duits.

Zo stonden ze onder andere tegenover de blinde Hendrik. Ze moesten hem vertellen hoe de leerlingen eruit zagen en ze moesten de spullen uit zijn tas omschrijven. Bij de mysterieuze gast moesten de leerlingen raden welke persoon er achter het laken zat door hen allerlei vragen te stellen over hun uiterlijk (een soort 'wie is het?' maar dan in het Duits).

Onze leerlingen zeiden het volgende over de middag:

Thijn: "Ik vond het minder moeilijk dan verwacht. Het was goed georganiseerd en mooi ingericht."

Britt: "Het is echt minder eng en moeilijk dan je denkt.  Je moet gewoon goed oefenen. Het is eigenlijk gewoon een gesprekje in het Duits. Ik vond een grappige en makkelijke ervaring."

Angelina: ​"Op de dag zelf vond ik het heel spannend en eng. Gelukkig waren de mensen heel lief. Ze hielpen je ook een beetje dus dat was wel fijn. Je kreeg ook veel tijd om voor te bereiden. Dit vond ik alleen iets te lang want mijn spanning liep daardoor alleen nog maar op. Toen ik de gesprekjes deed vond ik het wel eng en wist ik ineens veel minder, maar de mensen daar helpen je daarbij dus dat was fijn."

Media
  • Duits 2
  • Duits 3
  • Duits 6
  • Duits 7