Zoeken

Home

Vwo-6 maakt muziek op dagbesteding


Op dinsdag 6 december hebben onze leerlingen van vwo-6 met KUMU opgetreden voor cliënten van dagbesteding ‘De Oude Apotheek’ in Hoeven. Dit is een dagbesteding voor gehandicapten vanaf +/- 18 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige complexe handicap.  


Het optreden was een schot in de roos. Muziek zorgde ook hier voor verbinding. De cliënten en onze leerlingen hebben samen gezongen en geswingd op nummers als ‘Get lucky', ‘Superstition’ en ‘Heb je even voor mij'. Na het optreden hebben we met zijn allen geluncht. Het was een bijzondere en geslaagde dag.  


Een leerling schreef een stukje over zijn ervaring: 


Als voorbereiding op ons concertje bij ‘De Oude Apotheek’ in Hoeven, een dagbesteding voor gehandicapten, zijn we met alle leerlingen eerst in Hoeven gaan kijken hoe het is op een dagbesteding.  
Ik moet zeggen dat ik van tevoren niet goed wist wat ik moest verwachten. Bij aankomst merkte ik echter meteen dat de sfeer een stuk gebroederlijker was dan ik had verwacht. Het had naar mijn mening erg veel weg van een basisschool. Niet alleen door het feit dat de dagbesteding is gevestigd in een oude school, maar ook omdat we vrijwel meteen stuitten op knutselende en schilderende mensen.  

We werden in het begin rondgeleid en voorzien van uitleg door een van de cliënten. Hij heeft ons uitgelegd dat er verschillende klassen zijn waar ze van alles doen. Hij had zelf geen verstandelijke, maar wel een lichamelijke handicap.  
Ik vond het mooi om te zien hoe enthousiast en betrokken hij was. Ik was ook onder de indruk, omdat ik zelf eigenlijk nooit echt met een gehandicapt persoon ben om gegaan of iets dergelijks.  
Het viel mij op dat er allerlei mensen met verschillende handicaps op de dagbesteding waren. Ik had bijvoorbeeld bij een jongen niet door dat hij een handicap had. Pas toen hij vertelde over zijn moeite met leren, viel bij mij het kwartje.  

Na een tijdje is de rondleiding voortgezet door een van de medewerkers die ook erg aardig en enthousiast was. Al met al vond ik het een erg fijne rondleiding. Ik heb niet alleen meer geleerd over gehandicapten in het algemeen (want daar wist ik achteraf gezien eigenlijk maar weinig vanaf), maar ik heb nu ook een goed beeld van de dagbesteding, waardoor ik beter weet wat ik kan verwachten bij het concert en me ook meer kan voorstellen bij verzorging voor gehandicapten.   

Media
  • WhatsApp Image 2022-12-19 at 14.11.39 2
  • WhatsApp Image 2022-12-19 at 14.11.39 1
  • WhatsApp Image 2022-12-19 at 14.11.39