Zoeken

Home

Meerdaagse reis 2023 – Luxemburg!


De laatste reis had de bestemming Luxemburg.

Eerste stop: Antwerpen! Daar kregen we van de gids te horen hoe Antwerpen ontstaan is, hoe je aan de bouwstijlen de geschiedenis herkent en wie Lange Wapper eigenlijk is/was! En dan het pension: eindelijk alleen met vrienden en vriendinnen. Kletsen, bijpraten, lachen en natuurlijk voetbal kijken.

Op dinsdag bezochten we het mooiste en beste oorlogsmuseum: Bastogne War Museum. Door middel van vier gesproken karakters in de audiotour en veel zichtbare herinneringen kregen we een indrukwekkend beeld hoe het toen geweest was. De fototentoonstelling ‘Family of Man’ bracht ook wat inzicht tussen verschillen, maar zeker ook overeenkomsten tussen mensen op de wereld. Het fanatisme van de groep werd op de proef gesteld: tijdens ‘Minute to Win It’ trilden de ramen van het hostel.

Woensdag fietsten we onder een strakblauwe hemel door Luxemburg stad. Wat fantastisch om van een fanatieke gids de mooie grote, maar zeker ook kleine schitterende plekjes van Luxemburg te zien! Een van de kenmerkende dingen in Luxemburg zijn de kazematten, waar we ’s middags nog in zijn geweest.
En dan al weer richting huis.. Na een vroeg ontbijtje via de indrukwekkende grote mergelgrotten van Maastricht terug naar Etten-Leur. Een flink stukje geschiedenis wat daar onder de grond heeft plaatsgevonden! Met een vlaai in de maag reden we moe maar voldaan terug naar Etten-Leur.
Media
  • IMG_0770
  • IMG_0774
  • IMG_0827
  • IMG_0852
  • PHOTO-2023-03-27-13-43-28
  • PHOTO-2023-03-30-14-42-12