Zoeken

Home

MEP 2023 in Hasselt


Elk jaar doet de KSE mee aan het Europese jongerenparlement, MEP. Ook dit jaar zijn we weer van de partij met een sterke delegatie parlementariërs. 

Anouk, Liz, Diesel, Famke, Tamila en Rik uit vwo-4 moeten in de huid kruipen van echte Zweden en de Zweedse belangen behartigen in de commissievergaderingen. In deze vergaderingen worden grote Europese problemen besproken die opgelost moeten worden. De Zweden moeten onderhandelen met de delegaties van de andere lidstaten om tot een compromis te komen. Praten, luisteren, lobbyen, overtuigen, accepteren: het hoort er allemaal bij. Uiteindelijk moet elke commissie met een resolutie komen die beoordeeld wordt in de Algemene Vergadering. Alle parlementariërs luisteren dan naar de voorgestelde plannen en brengen hun stem uit. Altijd spannend. Wordt de resolutie aangenomen of verworpen? De commissies worden geleid door commissievoorzitters. 

De KSE is enorm trots twee voorzitters in Hasselt te hebben. Dit zijn Karlijn en Myra uit vwo-5. Karlijn is voorzitter van de commissie vervoer en toerisme, Myra leidt de commissie economische en monetaire zaken. Geweldig. Het MEP? Een ervaring om nooit te vergeten!
Media
  • thumbnail_IMG_9370
  • thumbnail_IMG_9386