Zoeken

Home

Leerlingen geven kamer rector een persoonlijke sfeer met prachtige kunstwerken


14 leerlingen, met het vak tekenen, uit de bovenbouw hebben een warme en persoonlijke sfeer aan de kamer van Jan van Heukelum gegeven met prachtige kunstwerken. In slechts drie dagen is het idee uitgewerkt onder leiding van Richard Rokx, Dave Roelands en Ellis Learbuch.

Julia van Lit, één van de leerlingen, maakte het ontwerp na een gesprek met Jan over de school, over zijn hobby’s en welke sfeer zijn kamer moest krijgen. Daarna maakte elke leerling een onderdeel van het totaal aan kunstwerken. Het idee achter het ontwerp is dat als je in de kamer van Jan staat dat het lijkt alsof je in een museum of bij een tentoonstelling staat.

Elk kunstwerk heeft een eigen bedoeling en bevat veel blauw en roze tinten. De handen omhullen het kunstwerk. De jongen uit de lijst is een kopie van een werk van Pere Borrell del Caso uit 1874 met als titel ‘Ontsnappen aan kritiek’.  Dit schilderij is ontzettend goed gekopieerd (met wat kleine wijzigingen) door de leerlingen. Het andere schilderij stelt een oog voor met een vinger die het onderste ooglid naar beneden trekt zodat we beter zien wat in het oog weerspiegeld te zien is: silhouetten van enkele voor Etten-Leurenaars bekende gebouwen en een standbeeld(je) gemaakt door oud-leerling Ron Dirven. De ballerina zorgt voor de sierlijke bewegingen en de roze tinten. Het persoonlijke van Jan komt terug in de snoek en het vissen. Jan is namelijk een fanatieke snoekvisser.

Het resultaat is echt indrukwekkend! Ongelofelijk knap hoe onze leerlingen het idee zo prachtig hebben uitgewerkt. De kamer heeft nu een persoonlijke sfeer met een verhaal. Als bedankje kregen de leerlingen een bioscoopbon en de docenten een boek van Banksy. Dit laatste als inspiratie om onze school nog mooier te maken met werken van onze leerlingen.

​​​​

Media
  • IMG_1933
  • thumbnail_IMG_5046
  • thumbnail_IMG_5055
  • thumbnail_IMG_5058
  • thumbnail_IMG_5657
  • thumbnail_IMG_5667
  • thumbnail_IMG_5676