Zoeken

Home

Terugblik Beroepenevent mavo-2


Door het coronavirus en alle berichten over hoe wij ons onderwijs door laten gaan, is de terugblik van ons Beroepenevent van mavo-2 op maandag 9 maart nog niet geplaatst. Natuurlijk willen we op dit geslaagde event terugkijken!

De eerste editie is goed bezocht door onze mavo-2 leerlingen en hun ouders. Vanwege het coronavirus hadden 6 bedrijven zichzelf afgemeld. Hierdoor moesten sommige leerlingen die avond een andere keuze voor een voorlichting maken. En eigenlijk pakte dit erg goed uit. 'Nooit gedacht dat dit ook leuk zo is', zei een leerling, die hierdoor dus in aanraking kwam met beroepen waarvoor ze in eerste instantie niet zou kiezen.

Onze leerlingen werden ontvangen door hun mentor en konden met de infokaart gedurende de avond voldoende informatie verzamelen tijdens de drie voorlichtingsrondes. Ook werd goed gebruik gemaakt van de infomarkt waar 20 bedrijven zichzelf presenteerden. 

Het Beroepenevent was de afsluiting van de belangrijkste onderdelen van het LOB (loopbaan, oriëntatie & begeleiding) -programma in mavo-2. Onze mentoren en decaan zijn nu volop bezig met gesprekken over de definitieve vakkenkeuze voor mavo-3.

Tijdens de avond werd het logo van 'Werk Aan Onderwijs' voor het eerst door ons gebruikt! Lees hier meer over het project 'Werk Aan Onderwijs' en de logowedstrijd. 

De bedrijven die deelnamen aan het Beroepenevent zijn:

GGZ Breeburg
Basisschool de Hofstee
Van den Buijs Installatie
AMT group
Smurfit Kappa Elcorr
Vakgarage Etten-Leur
EPI Industrial Automation
ASC Group
IT Workz
Boot Motorenrevisie
Brownies & Downies
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten
Tempo-Team
Belastingsamenwerking West-Brabant
Verkeersschool Blom
Raaak Personeel
Neggers Reclame
Flow Tuinarchitectuur
Donker Groen
Life & Garden
Media
  • 2
  • 3
  • 8
  • 10
  • 16
  • 18
  • logo wao