Zoeken

Open dagen

Ontdek op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari wat de KSE jou allemaal te bieden heeft. Kom ook!
Bezoek alvast onze online open dag

Talentontwikkeling

De KSE... daar zit muziek in!

Op de KSE is het nooit stil... Het geluid van piano's, gitaren, drumstellen en zingende groepjes leerlingen is de hele dag te horen.

In de onderbouw is muziek en media een verplicht vak voor alle klassen (1 t/m 3). Je leert daar de basis van de muziektheorie en hoe je naar muziek moet luisteren, maar vooral ook hoe je zelf muziek kunt maken. Alle leerlingen beginnen op keyboard, maar al gauw blijkt dat er meer te kiezen valt. Probeer eens een gitaar, een basgitaar, een drumstel... En als je al les hebt op de muziekschool kun je je eigen instrument meenemen. Binnen no-time staat er een klassenorkest te swingen. En natuurlijk wordt er ook veel samen gezongen. Als je handig bent op de computer, kun je ook uitblinken op het gebied van digitale media. Je monteert een eigen reclamespot en bewerkt stemmen en geluiden op de computer. In de nieuwe studio in lokaal 014 kun je zelfs een demo maken met je eigen band!

Als dat alles je goed bevalt, kun je in de Tweede Fase kiezen voor het vak Kunst Muziek, en in mavo-4 voor het examenvak muziek. Daar ga je verder met zingen, instrumenten bespelen, muziek ontwerpen en leer je ook luisteren naar muziek uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis. Daarnaast maak je ook kennis met andere kunstdisciplines: beeldende kunst, architectuur, dans en theater. Je organiseert eigen concerten met de klas en laat je van je meest creatieve kant zien. Alles bij elkaar een leuke klus, want er valt nog een hoop muziek te ontdekken!